Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mendiola tillbaka – och spelade fram

Alexis Mendiola knäckte Ljungskile och öppnar för en flytt från Östersunds FK. Stjärnan behövde bara 30 minuter. Sedan avslöjade han sina planer.

– Det kändes skönt att vara tillbaka. Men jag har ett utgående kontrakt och klubben har fortfarande inte pratat med mig om framtiden, säger Alexis Mendiola.

Annons

Skadan har tvingat honom att sitta på läktaren i tre matcher. Mot Ljungskile bytte Graham Potter in mittfältaren i ett avgörande läge.

– Han är precis en sådan spelare som passar för den situationen vi hade, passningen till ledningsmålet var perfekt, säger Graham Potter.

Efter pausen tappade ÖFK sin offensiv. Men Potter vände matchen med sin masterplan. Två byten vid exakt rätt tillfälle.

– Jag kände att det var precis rätt att göra i de ögonblicken och det lyckades. Men dagens seger var en laginsats, säger Graham Potter.

Alexis Mendiola slog den briljanta passningen fram till Morgan som gav jämtarna ledningen.

– Det passar mig att komma in och vända matcher i de lägena, det var lite upplagt för att vi skulle lyckas, säger Alexis Mendiola.

Vad som händer i framtiden står skrivet i stjärnorna. Mendiola har två matcher kvar med Östersunds FK. Efter det kan mittfältaren vara förlorad.

– Jag har inte hört något från Östersund och måste tänka på min situation. Så klart lyssnar man på alla förslag som finns, säger Alexis Mendiola.

Det finns alltid hjärterum för en bra passningsspelare i elitfotboll. Efter uppvisningsåret med ÖFK i superettan har han gjort avtryck.

– Jag tycker att det har varit ett bra år, nu får man se vad som händer nästa säsong, det har varit ok i Östersund, lite kallt kanske, säger Alexis Mendiola.

Borta mot Ljungskile visade ÖFK stor moral. Hemmalaget körde med omställningar och tätade defensiven.

– Alla vet hur tufft det är att komma till Skarsjövallen och spela mot Ljungskile, efter denna match kan vi alla vara nöjda, säger Graham Potter.

Matchen stod och vägde fram till Potters avgörande byten. Alexis Mendiolas blitzpassning fram till Morgans 2–1 var briljant.

– Han är utmärkt på sådana saker och Morgan gjorde allt rätt i straffområdet också, säger Graham Potter.

Strax före slutsignalen bankade ÖFK in det sista och förnedrande målet på ett uppgivet Ljungskile.

– Jag tycker att vi vann rättvist och kan åka hem utan att skämmas, säger Graham Potter.