Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... men här gapade stolarna helt tomma

/
  • ”Det räcker inte med att sätta upp en affisch och tro att det ska dra folk”, säger Jimmy Eriksson. Foto: Mattias Pettersson

Bara tomma stolar. Ingen kom när föreningen Kreativ explosion dök upp i Sveg för att peppa unga att arrangera. Inte de ungas fel, menar Jimmy Eriksson.

– Någonstans brister det i vuxennätverket. Om man vill kommer vi gärna tillbaka, säger han.

Annons

Förra veckan drog Kreativ explosion och Studieförbundet vuxenskolan ut i länet på en workshopturné. Uppdrag: Att peppa ungdomar att själva arrangera teaterföreställningar, konserter, konstutställningar, ja, vad som helst som kan göra livet lite roligare och förändra vardagen.

I går nådde de Sveg och Folkets hus där de snopet fick äta upp fikabrödet själva och vända hemåt igen, utan att ha träffat en enda intresserad. Kanske krockade arrangemanget med ”Allt för byns” framtidsseminarium. Det tror Jimmy Eriksson på Vuxenskolan som inte vill lägga skulden på de unga. Han tror att också informationen om kvällen inte nått fram till de som skulle ha den.

– Man måste jobba med de brister och luckor som finns i vuxennätverket när det gäller att ta till vara på ungas engagemang. Det räcker inte med att sätta upp en affisch och tro att det ska dra folk, säger han.

Måndagens workshop i Svenstavik blev i alla fall en given succé med många deltagare.

– Vi har jobbat med lusten att fixa saker själv och folk verkar uppskatta det, säger Emma Hörnell, från Kreativ explosion.

Mer läsning

Annons