Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melodikryss med hög mysfaktor

/
  • ”Periodare.” ”Nybörjare.” ”Halvdan.” Så beskrev Kristina Holmblad, Maria Nilsson respektive Malin Cederth Wahlström sig själva som melodikrysslössare. Men laddade för dagens övning var de alla tre.
  • Residensträdgården var full av glada människor som ville vara med och lösa melodikrysset. Foto: Kjell Ahnfelt
  • Tomas Södergren, Jerry Ask, Emil Karlsson och Erik Englund gav järnet i 60-talslåtarna. Saknades för dagen gjorde The Womens gitarrist Johan Nilsson.

Succé i fjol och ännu större succé i år. Residensets trädgård fylldes av folk som ville lösa melodikrysset med The Women på lördagsförmiddagen.

Annons

Solen sken och trivseln var på topp när LT, Storsjöyran och landshövdingen gemensamt bjöd in till krysslösning – eller ska vi kanske säga krysslyssning – i trädgården.

De unga 60-talsnostalgikerna i The Women illustrerade frågorna och bandets trummis Emil Karlsson, som själv konstruerat krysset, lotsade åhörarna genom vågrätt och lodrätt.

De gamla goda hitsen från Beatles, Kinks och Tages dagar avlöste varandra, och även om Emil själv påstod att årets kryss skulle vara svårare än fjolårets så tycktes inte publiken ha några problem med att hitta de rätta svaren.

Landshövding Britt Bohlin tyckte också att krysset var ganska lätt att lösa, även om hon precis som undertecknad gick bet på titeln på Johnny Cash-låten ”I got stripes”.

Vi hoppas på revansch nästa år. För melodikrysset med The Women är definitivt ett inslag i Yran-helgen som förtjänar att bli tradition.

Mer läsning

Annons