Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Melodifestivalstema på Länsfestivalen

Annons

Den 18 maj arrangeras Länsfestivalen för fjärde året i rad, denna gång i Krokomshallen. Det har blivit Krokoms kommuns tur att stå värd för festivalen, som är anpassad för personer med funktionsnedsättningar. Arrangörerna vill öka förståelsen och avskaffa fördomar.

– Trots att personer med funktionsnedsättningar, både psykiska och fysiska, är en viktig målgrupp är det få arrangemang som är anpassade för dem. Det vill vi ändra på! Men Länsfestivalen är självklart öppen för alla som vill, säger Louise Öhnstedt, ungdomskultursamordnare.

Årets tema är Melodifestivalen, eftersom festen äger rum samma kväll som den stora finalen i Malmö.

– Temat kommer att märkas. Vi som jobbar ska ha guldskor på oss och besökarna kan bland annat få hjälp med att fixa en schlagerfrisyr, säger Louise Öhnstedt.

I övrigt kan den som vill testa att sjunga karaoke eller prova på olika idrotter. För sång- och dansunderhållningen står partybandet Mango, med Martin Kjellerstedt i spetsen, och dansbandet Mickys.

Nästa år är det Strömsunds tur att hålla i arrangemanget.