Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Melodifestivalen är inget för Östersund

Melodifestivalen passar inte Östersunds profil enligt kommunalrådet AnnSofie Andersson (S).

– Vi har valt att profilera och marknadsföra Östersund framförallt via våra idrottstävlingar men vi är också med och marknadsför oss via Storsjöyran och Storsjöcupen, säger AnnSofie Andersson.

För att få hålla en av melodifestivalens deltävlingar måste kommunen skaka fram minst 900 000 kronor.

– Det handlar om ganska mycket pengar som man ska betala för att få komma med och över huvud taget få ha en sådan här deltävling, säger AnnSofie Andersson.

Östersund har ännu inte erbjudits att vara värd för någon av melodifestivalens deltävlingar och har inte heller försökt att kandidera. Däremot har kommunen fått liknande förslag genom åren.

– Både från tv4 och andra har vi blivit erbjuden olika former av tv-program men det är stora pengar att betala för att få något sådant så vi har inte prioriterat det hitintills, säger AnnSofie Andersson.

Ett val som kommunen enligt henne har gjort utifrån den budget som finns för marknadsföring. AnnSofie Andersson tror dock att både Jämtkraft arena och Frösö Park skulle fungera utmärkt för att hålla ett evenemang som en melodifestivalen deltävling.

Men det förändrar inte AnnSofie Anderssons uppfattning om att evenemanget kostar för mycket. Vad det skulle ge Östersund att arrangera en melodifestivalen deltävling vet inte AnnSofie Andersson men däremot vet hon att SM-veckan som Östersund arrangerade vintern 2012 är ett lönsamt evenemang.

– Handelns utredningsinstitut hade gjort en bedömning av SM-veckan vad den ger för en ort och den ger ju mycket inkomster och omsättning för många företag, säger AnnSofie Andersson.

Enligt henne inte bara vad gäller hotell och restauranger utan även butiker. Östersund har ansökt om att få arrangera SM-veckan för vintersporter igen år 2015 och 2016 men snuvades på värdskapet.