Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mellansjöbygdens centerkvinnor

Mellansjöbygdens centerkvinnor har även i år ordnat en bussresa, denna gång till de norra delarna av vårt vackra landskap.

Första stoppet gjordes vid Skärvångens bymejeri där deltagarna inhandlade delikata ostar, som tillverkats i samklang med naturen.Det är en fröjd för ögat att se kor och getter som förnöjsamt betar och håller landskapet runt byn öppet.

Färden gick vidare via Häggsjövik, Rötviken, och Valsjöbyn och alldeles intill norska gränsen blev det en välbehövlig fikapaus.

Naturligtvis ville deltagarna njuta även av vårt grannland Norges vackra natur och efter ett antal mil genom den norska landsbygden blev nästa anhalt Gäddede Hotell där det serverades en delikat lunch med mycket lokalproducerat.

Centerkvinnorna anser det viktigt att stötta de små företagen och då var det självklart att göra ett besök på Frostvikens keramik, som visade sin produktion av mycket vackra alster.

Det kanske mest hägrande målet för resan var Hällingsåfallets mäktiga vattenkaskad som med sina 42 meter kastar sig ned i norra Europas längsta canyon - en 600 meter lång klyfta med lodräta väggar. Vilken naturupplevelse! Den omkringliggande miljön kändes också påtagligt frisk och livgivande.

I nedre delen av Ströms Vattudal kommer vi till Strömsund och ute på Öhn besöktes Beppe Wolgers smultronställe, Beppemuseet, där Beppes dotter Camilla, som driver museet, berättade och visade deltagarna många intressanta delar av Beppe Wolgers rika livsgärning. Camilla Wolgers är en av många duktiga kvinnliga företagare, som vet att ta vara på de tillgångar som den jämtländska naturen har att erbjuda.

Sista stoppet på resan blev i Bredbyn, till ordförandens torpställe, där avnjöts en härlig paj egenhändigt bakad av vår ordförande Majlis.

Efter denna utflykt som gett deltagarna både andlig och lekamlig spis, inser man åter igen vilka naturvärden vi har att värna och hur viktiga klimat- och miljöfrågorna är. Betydelsen av att kunna ta vara på de resurser som vår jordbruksbygd erbjuder kan inte nog värderas och centerkvinnorna jobbar bland annat för närproducerad mat inom skola, vård och omsorg – det kallar vi för livskvalitet!