Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mellanmål upprör föräldrar

Ragunda kommun planerar att senarelägga skollunchen på Kullstaskolan i Hammarstrand då elevernas föräldrar anser att barnen får för lite mellanmål.

Eleverna i årskurs fem på Kullstaskolan i Hammarstrand går längre dagar än tidigare och enligt ett brev till föräldrarna ska eleverna bjudas på mellanmål under de långa dagarna. Men enligt upprörda föräldrar är mellanmålet nästan obefintligt.

– De får en bananbit, morotsbit eller en bit äpple som knappt är större än att den ryms att stoppa i munnen, säger en upprörd förälder.

Eleverna i årskurs fem äter skollunch vid 10.30 och slutar först 15.15. Tomas Blom, skolchef på Ragunda kommun, håller med om att det är lång tid mellan lunch och skoldagens slut och berättar att kommunen planerar att senarelägga skollunchen.

– Men det måste göras i samverkan med köken så det är ingenting man gör över en natt, säger Tomas Blom.

Enligt honom ser personalen i köket och rektorn på Kullstaskolan just nu över när det kan vara lämpligt att ändra lunchtiderna.

– Jag vet inte om det blir vid höstlovet eller vid terminsskiftet, säger Tomas Blom.

När mellanmålet diskuterades på Facebook var många av elevernas föräldrar upprörda. Föräldern Länstidningen har pratat med har börjat skicka med mellanmål till sitt barn och berättar att flera föräldrar gör det.

– Ragunda kommun lägger ner mycket pengar på allt annat, nu är det dags att lägga pengar på barnen, säger föräldern.

Enligt Tomas Blom följer dock skolan de riktlinjer som gäller för mellanmål.