Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medryckande utan farligheter

Melissa Horn

Torget

(fredag)
3

Banne mig, hon gjorde det. Melissa Horn fyllde nästan Stortorget, förlåt Melissa men det trodde jag faktiskt inte. Sångerskan fick ett enormt gensvar och var märkbart rörd över det. Hon inledde med ”Jag kan inte skilja på”. Dans, handklapp och allsång var det redan efter tredje låten ”Lät du henne komma närmare”.

Det syns att Melissa Horn, som kan rada upp hit efter hit, har fått en säker plats på Sveriges vispopstron och det är lätt att förstå varför. Texterna är välskrivna och soundet lika lättillgängligt vemodigt som duettpartnern Lars Winnerbäcks.

Hon har ofta fått kritik för att hennes texter är för banala, men det är inte att göra henne fullt rättvis: Det enkla är oftast det svåraste och hennes stora popularitet vittnar om att hon sätter ord på det som många bara kan formulera i tanken.

Men. Till slut blir allt lite för sockersött, försiktigt och odramatiskt för min smak. Det är lätt att börja längta efter något som skaver och kliar lite otrevligt. Men, publiken, en skara i blandad ålder, såg ut att trivas alldeles utmärkt i det ofarliga landet. Så okej då. Extranummer blir melankoliska ”New York”, trots att mamma Maritza har sagt att man ska sluta glatt.