Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medlemmar bidrog till ny fjällstuga

När den gamla fjällstugan brann ner hjälpte medlemmarna till med över en miljon kronor för att bygga en ny.

Fjällstugan i Stensdalen brann ner till grunden i maj 2010. Med hjälp av lokala företag och medlemmar som sponsrat står nu en ny stuga på plats.

– Det som är häftigt i det hela är engagemanget från våra medlemmar. Vi la ut en liten förfrågan i vår medlemstidning Turist om att vi behövde hjälp med finansieringen och det tog inte lång tid innan vi fått in över en miljon kronor, säger Erik Gardfall, STF Fjällstugor Jämtland, i ett pressmeddelande.

Som LT tidigare berättat om har STF Jämtland i stället för att bygga upp en ny traditionsenlig fjällstuga i stället utvecklat en framtida modell för STF fjällstugor. Bland annat har stugan öppen planlösning till skillnad från de traditionella fjällstugorna som mer är byggda som korridorstugor. Stugan består av 22 bäddar i 5 rum.

De lokala företag som sponsrat bygget har bland annat hjälpt till med byggmaterial, eldragning, konstruktion och armaturer.