Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medina låter musiken tala

Hiphopduon Medina fick sitt stora genombrott med hitlåtarna "Där palmerna bor" och "Miss decibel". Nu är Jämtlandsbördige Ali Jammali och Sami Rekik aktuella med en ny singel.

Sami Rekik och Ali Jammali som utgör Medina är inga nybörjare på hiphopscenen. De träffades på en spelning år 2002 där de båda var bokade som soloartister.

– Vi började prata och insåg att vi båda har tunisiskt ursprung. Vi gjorde en låt tillsammans och sedan blev det 1 000 låtar till, säger Ali Jammali.

Trots att de släppt musik sedan dess var det inte förrän 2012 som det stora genombrottet kom.

– Det är kul att det har hållit i sig i över två år. Det tog lång tid att komma hit, men det svåra nu är att hålla sig kvar. Man måste leverera, säger Ali Jammali.

Tillsammans har de kommit på en egen genre som de kallar "haffla music".

– Vi gillar att festa och göra musik man kan festa till. Haffla betyder fest på arabiska, säger Sami Rekik.

Duon planerar inte att följa trenden med att släppa politiska låtar under supervalåret.

– Vi har gjort det mycket förr i tiden. Vi är politiskt insatta, men musikmässigt håller vi oss nu utanför politiken. Det är så många andra som är inne i den svängen. Vår politik är att må bra, festa och ha kul - och glömma bort allt det andra för stunden, säger Sami Rekik.

Förra sommaren släppte de singeln "Miss decibel" som sålde fyrdubbel platina. Det återstår att se om den nya singeln "Se på mig nu" blir en lika stor hit.

– Det är en låt om revansch i livet. Vare sig det handlar om kärlek, motgångar, karriär och folk som inte trott på en. Att kunna stå där på toppen och säga "Se på mig nu", säger Sami Rekik.

I två år har Medina varit nära att medverka i Melodifestivalen.

– Vi har fått förfrågan från Christer Björkman som personligen nästan tjatat om att han vill ha med oss. Men det var aldrig läge. Det är inte omöjligt att vi dyker upp nästa år, men vi har inte gått i de tankarna ännu.

I stället planerar de att testa vingarna i utlandet.

– Vi ska åka till Paris och skapa musik där. Vi är redo och vi har kontakterna och kunskaperna. Men vi kan inte säga mer om det nu, säger Ali Jammali.

Här i Sverige har flera av era låtar legat högt på topplistorna och på Spotify. Känner ni att ni borde bli mer uppmärksammade?

– Vi är inte typerna som gillar att skapa rubriker. Vi är oss själva, goa grabbar som gillar att ha kul och må bra och är mycket till lags för fansen. Så vi skapar ingenting att skriva om och vi låter musiken tala för sig själv. Det är så vi trivs, säger Sami Rekik.

Natalie Demirian/TT

natalie.demirian@tt.se