Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medina får alla att dansa

Medina

Var: Cirkus

När: Torsdag 23.45

Betyg: 4

Det råder ingen tvekan om att det är fest när Medina är in the house, eller i det här fallet, Cirkustältet. Det är fyllt till bredden när duon går på och stämningen är på max från första låten för att sen stiga.

Medina kallar själva sin musik för Haffla, som betyder just fest på arabiska, och det är en blandning av hiphop, reggaeton och dancehall. Variationen mellan låtarna är inte särskilt stor, ibland nästan minimal, men så är väl inte heller det syftet med dem utan det är att bjuda på ett danskalas. Och det gör de, med råge. Cirkustältet kokar av dansande människor och vevande armar och värmen är tjock som en vägg. Både den i luften och den från scenen, för Ali och Sami överöser verkligen sin publik med kärlek, omtanke och uppskattning.

Alis jämtländska rötter har sin självklara plats i mellansnacket och det känns onekligen som att Medina spelar på hemmaplan. Mot slutet av spelningen sträcker sig publiken många meter utanför tältet och som de själva sa, nästa gång kanske de bör bokas till en större scen.

Kristina Ernehed