Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medieprofil till attack: ÖP-anställd fifflade med fakturor

Medieprofilen Ralph Rentzsch anklagar en anställd på ÖP för fiffel med fakturor som har kostat tidningsföretaget flera hundra tusen kronor. ÖP har tillsatt en utredning för att kontrollera anklagelserna.

Annons

På sin internetsajt Lokaltidningen skriver Ralph Rentzsch att han som företagare blivit erbjuden att vara med och lura Östersundsposten på stora summor pengar.

Erbjudandet har enligt Ralph Rentzsch gått ut på att han skulle ge kontanta pengar till en anställd på ÖP.

Den anställde skulle senare se till att Ralph Rentzsch fick tillbaka dubbla summan genom att betala ut pengar från ÖP. Betalningar som skulle ske via så kallade luftfakturor skickade från Ralph Rentzsch företag.

Ralph Rentzsch säger att han inte gått med på några skenaffärer men att den ÖP-anställde kommit med erbjudandet ett tiotal gånger. Summorna det handlat om har för ÖP:s del legat mellan 36 000-84000 kronor.

Samtidigt säger Ralph Rentzsch att han har bevis för att liknande affärer skett och hänvisar till samtal han haft med en annan företagare som varit med och lurat ÖP på 200000 kronor.

Företagets ansvarige vd, Göran Henriksson, säger att de anklagelser som Ralph Rentzsch riktar mot ÖP är helt nya för honom.

– Vi har startat en internutredning för att undersöka om det ligger någon sanning bakom.

Den nu uppdagade historien är inte första gången som Ralph Rentzsch riktar anklagelser mot ÖP. De båda parterna har tidigare mötts i rätten vid två tillfällen då Ralph Rentzsch anmält tidningsföretaget för förtal. Ett av förtalsmålen är ännu inte avgjort.

Mer läsning

Annons