Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mediearbetet vid branden granskas

Hur fungerade kommunikationen mellan myndigheterna och hur såg mediebevakningen ut under den stora branden i Västmanland.
Ja det ska tre forskare vid Mittuniversitetet ta reda på.

Under hösten kommer forskare från Mittuniversitetets forskningscenter att granska branden i Västmanland. Forskningen görs på uppdrag av MSB, Myndigheten för samhällsskydds och beredskap, och kommer att undersöka kommunikationen, hur den samordnades i de mest akuta faserna under branden.

– Vi kommer att identifiera både styrkor och svagheter i hanteringen av krisen, säger Catrin Johansson, professor, i ett pressmeddelande från universitetet.

Tillsammans med professorn och kollegan Emelie Bäck kommer resultaten från forskningen att presenteras i en rapport som beräknas vara klar i början av 2015.

Samtidigt som Catrin och Emilie forskar kring kommunikationen i brandområdet kommer en annan forskningsgrupp, som leds av professor Lars Nord, att granska mediebevakningen av branden.

Studien kommer att baseras både på innehållsanalys och på intervjuer med journalister. Undersökningen ingår i projektet, Digkris, Den digitala kriskommunikationens villkor, och kommer att redovisas under 2015, står det i pressmeddelandet.

– Det är intressant att undersöka hur medierna värderar alla budskap och källor i sociala medier under en kris som denna, säger Lars Nord i pressmeddelandet.