Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medicinstölderna breder ut sig på äldreboendena i Östersund

Östersunds kommun har svårt att stoppa stölderna ur gamlas medicinskåp trots polisanmälan.

Nu visar det sig att stölderna är mer utbredda än man trott.

– Jag har blivit uppringd av andra chefer i dag som har samma bekymmer utan att det har blivit någon tidningshistoria av det, säger områdeschef Per-Erik Backlund.

Han medger att medicinstölderna kan ha ökat, men att ökningen också kan bero på bättre rutiner som gör att stölderna upptäcks.

Men hur många polisanmälningar som skett genom åren vet han inte, men säger att stölder förekommer lite då och då.

I gårdagens tidning kunde vi berätta om medicinstölder från ett äldreboende som pågått sedan september månad. Det har handlat om narkotikaklassade preparat. Stölderna har fortsatt även efter polisanmälan.

Det handlar om omfattande stölder vid många tillfällen. Men när kommunen ville drogtesta samtlig personal för att synliggöra ett missbruk, slog personalen bakut.

– Det handlar om tekniken, att de kan spåra ett par dygn efteråt till och med, säger Per-Erik Backlund, och håller med om att om de inte stjäl för eget bruk blir det svårt upptäcka genom tester.

LT har vid upprepade tillfällen sökt Medicinsk ansvarig sjuksköterska, MAS, Susanne Isaxon utan att lyckas.