Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarförslaget: Rädda skolmuseet i Brunflo

Kommunpolitikerna har redan sagt nej till att rädda kvar skolmuseet i Brunflo. På tisdagen är förslaget detsamma från kommunens tjänstemän.

Annons

Redan i våras lyftes frågan om skolmuseet i Brunflo och dess framtid hos kultur- och fritidsnämnden i Östersund. Det var en privatperson som i ett medborgarförslag lade fram detta förslag:

# Nedläggning av Brunflo skolmuseum stoppas.

# Östersunds kommun ansöker om att Lövbergets skola blir byggnadsminne

# Östersunds kommun snyggar till exteriören av Lövbergets skola.

# Föremålen som finns i skolmuseet övergår till att ägas av Brunflo hembygdsförening som kan förvalta dessa och ombesörja visningar.

Kultur- och fritidsnämnden, som ansvarar för kommunens kulturanläggningar, har redan sagt nej i samband med sammanträdet i våras. Och svaret föreslås bli detsamma när finansutskottet diskuterar frågan på tisdagen.

Men hembygdsföreningen får åtminstone en liten slant och museet ska kunna fortsätta att drivas, om än i mindra omfattning:

"Brunflo hembygdsförening har ansökt till kultur- och fritidsnämnden om medfinansiering till ett kulturarvsprojekt vid Brunflo hembygdsgård i syfte att etablera ett begränsat skolmuseum i föreningens hembygdsgård. I ett delegationsbeslut från den 3 juni 2013 har kultur- och fritidsnämnden beslutat om att bidra till kulturarvsprojektet vid Brunflo hembygdsgård med 50 000 kronor med syfte att etablera ett begränsat skolmuseum", skriver tjänstemännen inför tisdagens sammanträde.