Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medborgarförslaget: Rädda skolmuseet i Brunflo

Kommunpolitikerna har redan sagt nej till att rädda kvar skolmuseet i Brunflo. På tisdagen är förslaget detsamma från kommunens tjänstemän.

Redan i våras lyftes frågan om skolmuseet i Brunflo och dess framtid hos kultur- och fritidsnämnden i Östersund. Det var en privatperson som i ett medborgarförslag lade fram detta förslag:

# Nedläggning av Brunflo skolmuseum stoppas.

# Östersunds kommun ansöker om att Lövbergets skola blir byggnadsminne

# Östersunds kommun snyggar till exteriören av Lövbergets skola.

# Föremålen som finns i skolmuseet övergår till att ägas av Brunflo hembygdsförening som kan förvalta dessa och ombesörja visningar.

Kultur- och fritidsnämnden, som ansvarar för kommunens kulturanläggningar, har redan sagt nej i samband med sammanträdet i våras. Och svaret föreslås bli detsamma när finansutskottet diskuterar frågan på tisdagen.

Men hembygdsföreningen får åtminstone en liten slant och museet ska kunna fortsätta att drivas, om än i mindra omfattning:

"Brunflo hembygdsförening har ansökt till kultur- och fritidsnämnden om medfinansiering till ett kulturarvsprojekt vid Brunflo hembygdsgård i syfte att etablera ett begränsat skolmuseum i föreningens hembygdsgård. I ett delegationsbeslut från den 3 juni 2013 har kultur- och fritidsnämnden beslutat om att bidra till kulturarvsprojektet vid Brunflo hembygdsgård med 50 000 kronor med syfte att etablera ett begränsat skolmuseum", skriver tjänstemännen inför tisdagens sammanträde.