Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medborgarförslag: restaurera Önsjön

Östersunds och Krokoms kommuner borde köpa badplatsen i Önsjön och rusta upp den.

Tjänstemännen i Östersund säger dock nej.

Annons

”Jag och många med mig undrar varför Östersunds kommun och Krokoms kommun inte tillsammans kan tillhandahålla alla kommuninvånare en badplats”.

Det skriver en kvinna i ett medborgarförslag till Östersunds kommun och syftar på den anrika badplatsen i Önsjön som numera ägs av privata aktörer.

Tjänstemännen på Östersunds kommun avvisar dock förslaget och påpekar dels att kommunen redan under 1990-talet sålde badplatsen på grund av sparkrav och dels att kommunen just nu arbetar med ett så kallat strandprogram som går ut på att ställa i ordning och handikappanpassa stränder runt Storsjön för att öka tillgängligheten för allmänheten. Minnesgärdet har bland annat nyligen försetts med gångvägar, p-platser och en fiskebrygga som också kan användas som badbrygga. Under 2010 pågår arbete med att göra Badhusparken mer attraktiv.

”Idag finns en mängd naturstränder runt Östersund som ger allmänheten inkl. barnfamiljer möjlighet att bada i nära anslutning till stadskärnan. Exempel på detta är Göviken, Minnesgärdet, Frösön norr om Frösöbron, By-

näset, Andersön m.fl”.

Finansutskottet behandlar ärendet under sitt sammanträde under tisdagen.