Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medan du sov: Polis i Söderhamn sköt man i benet

Så var natten i Jämtland.

Lokalt:

Polisen rapporterar om en lugn natt i Jämtland.

Väder:

Inlandet: Troligen mycket moln i öster men i väster mer växlande molnighet och 13-17 grader. Till kvällen soligt. Nordvästlig vind.

Fjällen: Molnen lättar allt mer och det bjuds på en hel del sol, 12-17 grader. Nordvästlig vind. Varning klass 1 höga flöden i de nordligaste Jämtlandsfjällen. Nederbörd i kombination med höga temperaturer har fått fart på snösmältningen i området. Vattenföringen i små- och medelstora vattendrag har därmed ökat och på flera håll nått flöden motsvarande varningsklass. Kulmen förväntas i slutet av veckan för större delen av området.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Dagens pollenprognos

Sverige:

En aggressiv man sköts i benet av polis i Söderhamn. Mannen är misstänkt för grovt olaga hot.

En man har anhållits misstänkt för att ha dödat sin sambo, nordost om Eskilstuna. Mannen ringde själv polisen.

Utrikesdepartementet har markerat mot Ryssland på "hög tjänstemannanivå" mot att den ryska marinen stört det svensk-litauiska elkabelprojektet Nordbalt.

Internationellt:

Den extrema jihadiströrelsen Islamiska staten tar på sig dådet på den tunisiska turistorten Sousse där en beväpnad man dödade 38 människor.

Greklands regering tänker utlysa en folkomröstning den 5 juli om det förslag till stödprogram som landets internationella långivare lagt fram.

Sport:

Tyskland är klar för VM-semifinal efter straffdrama mot Frankrike. I semifinalen får de möta USA som besegrade Kina med 1–0 i den andra kvartsfinalen. I kväll och i natt spelas de övriga två kvartsfinalerna, Australien–Japan (kl. 22.00) och England–Kanada (kl. 01.30).

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla till tips@ltz.se.

Följ oss:

Facebook: ltz.se

Twitter: @ltzse

Sofia Forell

Jan-Arne Bäckström