Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medaljfest i Sayo för länsfriidrottarna

Jämtlandsfriidrottarna skördade stora framgångar när stortävlingen Sayo firade 25 år i helgen.
Östersunds GIF tog hela tre guld, fem silver och två brons.

Tjejerna lyckades bäst i Sollentuna. Löptalangen Anna Engelin tog på egen hand hem två guld för sitt ÖGIF med segrar i 400 och 800 meter I F17. Hon slog inte personligt rekord i något av loppen, men vann ändå tämligen komfortabelt.

– I 400-metersloppet var hon riktigt stark och ryckte ifrån sista 100 meterna. Det ska också sägas att hon är 16 år och slog tjejer som var ett år äldre än henne. Anna gjorde det riktigt bra, säger Fredrik Lindberg, tränare i ÖGIF.

Det tredje guldet togs hem av Sanna Pettersson i 300 meter häck på tiden 49.55, vilket innebar personbästa.

– Det är en höjdhoppstjej egentligen, så det var otroligt kul att hon kunde vinna i den här grenen, säger Fredrik Lindberg.

Vi kan också nämna Stina Westin och Emilia Nyman Wänseth. Stina blev tvåa i höjdhopp (F17) och Emelia blev tvåa i spjut (F17).

– Överlag var det en riktigt bra helg. Ungdomar och juniorer från hela landet kommer dit. Vi hade förhoppningar om flera medaljer, men det är alltid svårt att veta hur det ska gå på förhand, säger Fredrik Lindberg.

Det fanns också övriga länsklubbar på plats som gjorde det riktigt bra. Kasttalangen Lovisa Sjöstrand, Castor, vann guld i kula (F17) och diskus (F19).

– Tämligen överlägsna segrar för Lovisas del, säger Fredrik Lindberg.

Marieby plockade också hem medaljer. Elin Backlund blev tvåa i längd i F15 och Cani Mahmuod blev tvåa på 300 meter häck i F15.