Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med radio hörs inget plums i toaletten

Böle byskola får tummen upp av inspektörerna. En av innovationerna är radio på toaletten.

Egentligen är toaletterna på Böle byskola ingen nyhet. De renoverades och byggdes om i samarbete med eleverna redan för två år sedan. Men det var först efter att Östersunds kommuns inspektörer hade hälsat på som toaletterna uppmärksammades utanför skolan i bygden.

Ur kommunens rapport "Tillsyn av skolor 2012/2013" från 17 september i år:

"Odenslundskolan och Böle byskola är exempel på skolor som genomfört satsningar för att miljön på toaletterna ska vara trivsam för eleverna. På Odenslundsskolan har Storsjöodjuret målats på toaletterna. På Böle byskola har eleverna fått varit med och planera hur toaletterna ska se ut, vilket resulterade i ytskikt med inslag av silver och guld samt radio på toaletten för att ska uppleva att man är ifred på toaletten".

Eva-Märet Nordenberg, rektor i Böle, berättar att barnen var med och bestämde det mesta vad gäller kakel, färger och form.

Och givetvis radion som alltid är på när man går in.

– En toalett ska vara ren och fräsch och den ska vara trygg för ljuden. Därför har vi en radio i toaletterna, säger hon.

– Just nu har vi Rix FM, men till jul har vi julmusik.

Hemlighuset är en populär plats i Böle byskola men inte bara av nödiga skäl.

– Vi upptäckte att en av eleverna försvann prick klockan 13.00 varje dag. Det visade sig att han ville in på toaletten och lyssna på kl 13-nyheterna.