Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med norrmännen kom snön

/
  • I går morse tog produktionsbolaget för norska storfilmen ”Hjem till jul”  saken i egna händer och hämtade snö, som man med hjälp av en pistmaskin spred ut på gatan.Foto: Henrik Flygare

Nu orkar norrmännen bakom storfilmen ”Hjem till jul” inte vänta längre på vädergudarna. Filmteamet har hämtat tre lastbilar med snö från kommunens reservlager, för att göra Storgatan mer vintrig.

Annons

Filminspelningen i Rahms gamla lokaler fortsätter. Totalt har man skapat sex olika filmmiljöer i huset. Nu fattas bara julkänslan utanför byggnaden. Men Östersund lever inte upp till sitt namn Vinterstaden.
Under gårdagen uttryckte line producer Cato Christensen en oro över att snön lyser med sin frånvaro, trots att statistiken säger att den redan borde vara här. Under tisdagsmorgonen tog produktionsbolaget Bulbul film AS därför saken i egna händer och hämtade snö, som man med hjälp av en pistmaskin spred ut på gatan.
– Annars är de nöjda. Första inspelningsdagen har gått bra och samarbetet med de lokala medarbetarna fungerar också, hälsar Per Hjärpsgård från Filmkommissionen.
Samtidigt pågår arbetet med att hitta lokala statister till filmen. På artistförmedlingen Artisterian, beläget på Rådhusgatan, jobbar man för högtryck just nu.
– Vi behöver bland annat 300 personer för att fylla en kyrka. Senare, i december, behöver vi ett nyfött barn. Vi har kontakt med några kvinnor som är på väg att föda. Det löser sig säkert, vi jobbar en vecka åt gången, säger Kjell-Åke Sundin vid Artisterian.
Tidigare har man också varit på jakt efter en kines och det har man nu hittat, uppger Kjell-Åke.
LT har tidigare berättat att ”Hjem till jul” bygger på Levi Henriksens novellsamling ”Bare mjuke pakker” under treet” och har en budget på 30 miljoner kronor. Premiären planeras till Cannes filmfestival 2010.

Mer läsning

Annons