Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med en enkel tulpan vann Härjedalen Kommunduellen

/
  • Härjedalens lag betog av Göran Pålsson, Mats Johansson, Kicki Zidou, Laila Westling och Anna Fundin. Gun-Lis Bergman coachade laget.
  • 197 vinster skänktes från Härjedalsföretag. Inte illa för en dags jobb.
  • Östersundslaget satsade på en riktig nitlott och hamnade på tredje plats med 7 570 kronor med sin satsade hundralapp. Henrik Sekander, Annsofie Andersson och Micaela Hallström var en del av laget.

Företagsamheten flödar i Härjedalen som under torsdagen vann kommunduellen över Östersund och Strömsund. Härjedalens lag förvandlade en hundralapp till 16 700 kronor.

Annons


Störst är inte alltid bäst. det kunde bevisas under torsdagseftermiddagen då Kommunduellen avgjordes, tävlingen där tre kommuner tävlar mot varandra. Härjedalen drog in hela 16700 kronor under tävlingen som pågick från morgon till kväll.
Härjedalens affärsidé var att sälja en tulpan för 50 kronor. I mervärde fick kunden en lott. När tävlingen var slut hade de sålt 334 tulpaner. Men de köpte bara 290 från början.
– Alla tog inte emot tulpanen, en del tyckte att det var för kallt, säger laget.
Tävlingen går till så att varje lag får ett startkapital på 100 kronor. Uppgiften är att hitta en eller flera affärsidéer som håller för en dag, driva företaget och få de 100 kronorna att växa så mycket som möjligt. Idéerna kommer lagen överens om då de ses för första gången på tävlingsdagen. 
Vid 16-tiden fick Härjedalens lag veta att de vunnit via en internetkonferens från Östersund. De var trötta, kalla och hungriga och jublade av glädje.
Laget bestod av: Göran Pålsson, s-politiker, Laila Westling, lärare, Mats Johansson, företagare Härjedalsbil, nyföretagare Kichi Zidou och UF-företagaren Anna Fundin, Härjedalen Gymnasium
Laget fick i hop hela 197 stycken vinster från olika företag i Härjedalen.
Pengarna som lagen tjänade i hop, tillsammans 35900 kronor går till Ung företagsamhet Jämtland. Härjedalens lag kommer att motta ett diplom som kommer hänga i medborgarhuset.

Mer läsning

Annons