Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med Dunder och brak startade julen

Att tomten finns råder det inga tvivel om och nu vet man även med säkerhet att tomtens renar också existerar.
– Jag har då aldrig varit med att en ren kommit för att roa barnen, men oj så uppskattat det var, säger Monica Ågren, lekterapeut på lekterapin på Östersund sjukhus.

När tomten och hans nissar hade fullt upp under fredagen att förbereda julafton passade en viss ren på att besöka barnen på Östersund sjukhus. Tillsammans med sin matte Ulrika Andreasson fick den tama renen Dunder möta fascinerande blickar från både barn och vuxna inifrån sjukhuset.

– Det satt en lapp på avdelningen om att en riktig ren skulle komma på besök under fredagen och vi undrade om det verkligen skulle bli så, säger Monica Ågren, lekterapeut på lekterapin på Östersunds sjukhus.

Barnen väntade och personalen väntande.

– Jag stod ute tillsammans med en patient och vad vi väntade. Men så plötsligt dök de upp.

Besöket utanför sjukhuset var en minst sagt stor upplevelse för både barnen som Dunder själv. För det här var det första framträdandet av sitt slag för Dunder.

– Barnen blev så glada. Det var en fantastisk stund. En upplevelse som jag aldrig har varit med om under mina år på sjukhuset, och då har jag jobbat här sedan 1974, säger Monica Ågren.