Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mc-klubb skänker Yrantält till Röda Korset

Några av de hundratals tält som övergavs på Yran-campingen står just nu på en gård utanför Orrviken. Medlemmar i Wyatt Earps mc-klubb kom på idén att ta hand om tälten för att sedan skänka dem till välgörenhet.

I år är första gången som mc-klubben samlar ihop övergivna tält på campingen enbart med tanke på att ge bort dem.

– Det hela började när kolfiberstavarna i mitt eget tält hade gått sönder för några år sedan, då for vi och kollade på campingen. Vi frågade dem som städade där efter Yran vad det blir av tälten och fick veta att de slängs, berättar Christer Nilsson.

Den gången hittade han ett fint och dyrt tält som håller än i dag – han tog med sig hela i stället för att bara ta pinnarna. Följande år tog han med sig några tält till Wyatt Earps mc-klubb för att kunna ge bort till motorcyklister som hade tappat sin packning på vägen.

Christer Nilsson och hans sambo Carin Holmgren tycker det är synd att tälten bara slängs bort. De femton tält som står på gården hemma i Räcksjön efter årets Storsjöyra ska luftas, tvättas och vid behov lagas. Sedan skänks de till Röda Korset.

– Det här med tälten började i ett rent egoistiskt syfte men har utvecklats till något större, säger Carin Holmgren.

Helst skulle de önska att tälten kom till användning i något flyktingläger.

– Men Röda Korset får ju göra vad de vill med tälten, de kan sälja dem och få in pengar också, säger Christer Nilsson.

Både Christer och Carin tycker att det känns mer och mer rätt att skänka bort tälten till välgörenhet. Nästa år hoppas de kunna organisera insamlingen av tälten på ett bättre sätt, så att de hinner få med sig så många som möjligt innan de slängs bort. De känner till flera andra mc-klubbar som sysslar med välgörenhetsgrejer.

– Men de mc-gäng som syns och hörs i media är de som skapar negativa rubriker, säger Carin Holmgren och suckar.

Hon menar att majoriteten av alla mc-åkare är vanliga arbetare som mest bara vill köra motorcykel och träffa andra med samma intresse.