Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mazzy Star

"Seasons of your day"

(Border Music)

Bästa låt: "In the kingdom"

Att trycka play på Mazzy Stars nya skiva är som att pausa tiden. Trots att det är 17 år sedan drömpopbandet gav ut sin förra skiva så låter de precis som på 90-talet – vilket är en komplimang eftersom musiken då liksom nu är bedövande vacker.

Det är svårt att sätta fingret på exakt varför Mazzy Star är så bra. Texterna är luddigt intetsägande och ackordföljderna är lika förutsägbara som årstiderna – men bandet är mästare på att skapa en atmosfär som är omöjlig att värja sig mot. Reverbdränkta gitarrer och släpande trumvirvlar fångar lyssnarna i en drömsk värld där sekunderna tickar lite långsammare än annars. Men det som mer än något annat utgör musikens dragningskraft är Hope Sandovals fantastiska röst, som hade gjort sirenerna i den grekiska mytologin gröna av avund.

"Seasons of your day" är lika skör och vemodigt vacker som hösten själv. Jag kan inte tänka mig ett bättre album att ackompanjera de fallande löven.

Karl Dalén/TT