Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

May Jonsson

Vår mamma, May Jonsson, har efter många års svår sjukdom stilla insomnat i en ålder av 83 år.

Mamma växte upp i Älgered, Bergsjö, som nummer tre i en syskonskara av fyra barn där en äldre syster fortfarande är i livet.

Mamma gifte sig redan som 19-åring med vår pappa Albert Jonsson. Genom hans arbete inom Vattenfall fick familjen flytta ett otal gånger vilket mamma trivdes med. Hon tyckte att det var spännande med nya miljöer vilka hon hade lätt att anpassa sig till. Vår pappa dog 1984 och sedan dess har mamma bott i Mörsil.

Mamma var glad och social till sin läggning och kunde fälla både dråpliga och vassa kommentarer till omgivningens förtjusning. På grund av dålig hörsel blev dock kontakten med andra människor mycket begränsad under de sista åren. Hon förströdde sig då med läsning och med att lösa korsord. Kontakten med nära och kära höll hon genom att faxa eller med att skriva brev till sina grannar och barndomsvänner i Hälsingland.

Familjen hade ett stort rum i hennes hjärta och i sin krafts dagar ställde hon upp för barn och barnbarn i vått och torrt. Vi kommer att minnas vår mamma, svärmor och mormor med glädje och tacksamhet.

Barnen