Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mauds krokodiltårar

Annons

Nu vill bara en tredjedel av Centerpartiet att det ska vara förbjudet att bryta uran i våra marker. Någon som är förvånad? Maud har ju drivit frågan om kärnkraft i denna riktning. Hon har hävdat, att det inte kan bli någon uranbrytning med hänvisning till det kommunala vetot. Ett veto som nu kommer att hanteras av Centerpartiet på kommunnivå. Så mycket är det centerpartistiska motståndet mot kärnkraft värt.

Centerpartiet har helt tydligt glömt riskerna med kärnkraften; den livsfarliga brytningen av uran, de stora riskerna med produktionen av kärnkraft och de mångtusenåriga riskerna med utbränt uranbränsle. Femtio år efter brytningen av uran i Ranstad måste flera miljoner kronor satsas årligen för att förhindra skador efter uranbrytningen. Och i vissa vindriktningar från kärnkraftverken har barnleukemin ökat starkt.

Mauds tvärvändning i kärnkraftfrågan gjorde ju Maud för sina barns och barnbarns skull, som hon hulkande förkunnade i riksdagens talarstol. Skulle hon verkligen vilja ha dessa barn i en speciell vindriktning från ett kärnkraftverk?

Elof Näslund, Umeå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel