Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maud Stålhandske kommer igen – med kafé

/
  • Anna Jonsson var en av delägarna till Tingshusets kafé. Nu kommer hon att fortsätta som anställd sedan Maud Stålhandske tar över. Foto: Jan Andersson
  • – Stamgästerna kommer inte att märka någon större skillnad. Vi målar om och snyggar till lokalerna, annars är allt som tidigare, säger Maud Stålhandske.

Vad hände med Maud Stålhandske sedan hennes musikal om Ann-Margret gick i konkurs efter bara tolv föreställningar.

– Jag har medvetet hållit en låg profil. Det var fruktansvärt tungt efter konkursen, men nu känns det bättre och jag har nya projekt på gång, säger hon.

Ett av dem är övertagandet av Tingshusets kafé.

Annons

Det var vintern 2008 som Maud Stålhandske från Östersund, satte upp den mycket uppmärksammade föreställningen dit den stora stjärnan Ann-Margret själv kom på premiären i februari i fjol.

De första föreställningarna var fullsatta, men sedan började publiken att svika.

– Efter tolv föreställningar gick hela projektet i konkurs och allt blev nattsvart, säger Maud. Självförtroendet hamnade i botten och det var svårt att se framåt.

Hon berättar att folk omkring henne förlorade pengar och hur tungt det var att en föreställning där hon lagt ner hela sin själ helt plötsligt bara var borta.

– Samtidigt har konkursen gett mig massor av erfarenheter och jag har insett att det bara är att kämpa vidare.

Maud har hela tiden haft sitt företag kvar och nu jobbar hon för fullt med nya projekt.

– Det senaste är att vi tar över Tingshusets kafé och det känns jättespännande. Vi har vårt kontor sedan tidigare i huset, så när de gamla ägarna till kaféet inte ville fortsätta var det naturligt för oss att ta över. En av de tidigare ägarna kommer nu att jobba vidare i kaféet som anställd.

Men de gamla stamkunderna kommer inte att märka så mycket av ägarbytet.

– Vi kommer att måla om lokalerna och snygga till här och där, men några stora förändringar blir det inte.

Maud jobbar också med eventproduktion och i det ingår artistbokningar, festarrangemang och annat. Samtidigt ska hon försöka samverka med andra hyresgäster i Tingshuset.

– Men jag har inte släppt tanken på en ny musikal, gärna en rockmusikal, fast jag vet inte om det skulle fungera här. Men någon gång i framtiden ska den nog bli av, säger Maud Stålhandske.

Mer läsning

Annons