Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattsson vann SM-jaktstarten

En som tvekar. En som satsar stenhårt. En som aldrig riktigt fått chansen. Där har ni SM-pallen på damernas jaktstart.

Guldmedaljören Elin Mattsson, Bore, är den som tvekar på en fortsättning.

– Jag är osäker och måste ta en funderare på hur det blir, sa Elin som kanske fick ännu ett frågetecken att räta ut efter ett näst intill klockrent jaktstartslopp.

– Otroligt bra skytte och utan tvekan det bästa lopp jag gjort på mycket länge, konstaterade Elin efter bara en bom och rejält tryck på skateskidorna.

– Helt suveräna skidor och jag har en mamma som är riktigt duktig på att valla, log Mattsson.

Mona Brorsson, Finnskoga, är den som är hur tydlig som helst med att satsningen är total.

– Jag har långsiktiga mål med VM i Oslo om två år och ett OS i Sydkorea om fyra, sa silvermedaljören.

Men åkmässigt hade Mona en tung lördag i ÖSK-terrängen.

– I fredags var det toppform och det kändes som att det inte fanns något stopp, sa Brorsson som då var fyra tiondelar bakom sprintsegrare Jenny Jonsson.

– Idag gjorde jag samma hårda öppning för att få en lucka bakåt eftersom jag vet att jag skjuter lite långsammare. Men det straffade sig direkt och redan på andra varvet kände jag att jag hade bränt för mycket kraft.

– Så när Elin kom ikapp på sista varvet så hade jag inget att sätta emot, sa Brorsson.

Hon som känner aldrig riktigt fått chansen att visa vad hon kan är Jenny Jonsson, I 21, som följde upp fredagens sprintguld, dessutom hennes första SM-guld, med en bronsplakett.

– Jätteglad för guldet naturligtvis, men idag var åkformen ganska långt borta och jag kände mig seg.

Säsongen som sådan har varit lite upp och ner, mest kanske det senare, för Jenny.

– Det känns som att jag har tävlat lite även i år och de långa uppehållen mellan tävlingarna har gjort att jag aldrig hittat rytmen.

– Man får ju såklart fundera igenom olika saker men jag är sugen att köra vidare. Det känns som att jag aldrig riktigt fått chansen att visa vad jag kan på grund av allt strul de sista åren, sa Jenny.

I D18-19 följde Sofia Myhr, Hede, upp fredagens sprintguld med ett silver.

– Godkänt med tanke på hur säsongen sett ut som helhet. Men åkningen var mycket sämre idag, sa Sofia säkerligen hade fokus på det där guldet som Hanna Öberg, Piteå, tog med 29 sekunders marginal.

Det blev ytterligare två juniormedaljer till länet genom Nicolina Lindqvist, Hede, silver i D16-17 och Nicklas Olausson, Tullus, brons i H16-17.