Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattsson tog adjö med ett leende

Det var tidig förmiddag. Solen hade ännu inte hunnit upp tillräckligt för att lysa upp hela slopestylebanan.

– Skuggpartier gjorde det svårt att få fart och höjd i hoppen i dag, konstaterar Niklas Mattsson, som efter en misslyckad semifinal var långt ifrån sina drömmars mål.

15:e plats bland de 21 startande, och där bara de fyra bästa gick till final.

Tårar, ledsna miner eller buttra borförklaringar?

Glöm det.

21-åringen från Sundsvall hade trots finalmissen lätt till ett smile i den sköna vårvintersolen.

– Jag har haft kul ändå och haft en skön vecka. Egentligen har det känts overkligt bekvämt under träningarna, så det var väl bara väntat att det skulle komma en reaktion lagom till finaldagen, funderar Mattsson och pratar om plötslig dålig karma.

– Ja, det där med skugga mellan hoppen var ju lika för alla, så jag skyller inte ifrån mig, även om det är en förklaring. Det blir ju svårt när man bara ser halvvägs ...

Efter sina två poängmässigt ovanligt bleka insatser (44,75 och 43,50) blev det till att ställa om fokuset – och i stället peppa kompisen Sven Thorgren i finalen.

Efter dagens tävlingar stannar snowboardkillarna i Sotji fram till den 11 februari.

– Måste ju hinna testa lite puderåkning innan vi åker hem. Och så ska vi väl försöka se lie annan idrott också, säger Niklas Mattsson, vars nästa tävling blir SM i Sälen.

Efter en kort sväng hem till Sundsvall (och flyttpackning för flickvännen, som fått jobb i Norge) blir det också fortsatt träning, satsning och filmande i Kläppen och Sälenfjällen.

– Hoppen behöver jobbas på. Mycket sitter där, men jag behöver öka svårigheten ännu mer. Och så ska jag alltså filma. Just filmning har jag inte gjort så mycket tidigare, men det är dags att ta tag i det nu, säger Niklas Mattsson.