Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattsson: "Inget lätt beslut, men rätt"

Tio år som chefredaktör fick räcka. Nu lämnar Lennart Mattsson Länstidningen.

– Jag kan inte säga att det är ett lätt beslut, men det känns rätt, säger han.

Lennart Mattsson har arbetat på Länstidningen sedan 1978, som lokalredaktör, nyhetschef och de senaste tio åren som chefredaktör. Nu väljer han att kliva av sitt uppdrag.

– Jag tror inte att jag har förstått det riktigt än. Andra som har slutat har berättat att det blir alldeles tyst, helt plötsligt ringer inte telefonen dygnet runt, säger Lennart Mattsson.

Beslutet har växt fram under en längre tid och tankarna på att lämna tidningen började när Länstidningen tvingades till ett tufft sparkrav för ett år sedan.

– Redan då tänkte jag på att sluta, men bestämde att jag skulle genomföra det här. Sedan är det så att man inte ska sitta alltför länge på en sådan här post. Jag har inte samma energi som när jag klev på för tio år sedan.

Vad tar du med dig från dina år på LT?

– Oj, en massa roliga minnen, givetvis. Framför allt den gemenskap som är på LT och alltid har varit – LT är unik på det sättet. Det har varit både upp och ner. Det stora problemet för LT har alltid varit ekonomin. Samtidigt har vi haft en väldigt solidarisk och trogen läsekrets.

Vad tror du, finns LT kvar om ytterligare 35 år?

– Jag tror inte att man får ta så långa steg nu. Om fem år finns LT kvar och om tio år också. Både LT:s och ÖP:s varumärken är oerhört starka i Jämtland. Sedan måste vi och de som kommer efter oss göra nyheter som folk vill ha. Vi är en lokaltidning, det är lokala nyheter vi ska ha. Folk vill läsa om vad som händer grannen.

Lennart Mattsson lämnar över chefredaktörsrollen till Viktoria Winberg omgående. Han fortsätter att jobba med den redaktionella delen av Länstidningens 90-årsfirande och Tidningen Härjedalens 70-årsfirande några månader innan han lämnar tidningsvärlden.