Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Wikner från Persåsen är ny ledamot i regeringens råd för kulturella näringar

Mattias Wikner från Persåsen blir en av åtta ledamöter i regeringens råd för de kulturella och kreativa näringarna.

I går utsågs de av näringsminister Maud Olofsson (C) och kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M).

Regeringens råd för kulturella och kreativa näringar består av experter och utövare inom kulturella och kreativa områden.

”Rådet ska bidra till att stärka både det nationella och regionala arbetet med kultur och kreativitet som viktiga drivkrafter för hållbar utveckling och tillväxt”, skriver de i ett pressmeddelande.

– Erfarenheter och idéer från rådets medlemmar kommer att vara viktiga för det fortsatta arbetet med att främja de kulturella och kreativa näringarna för fler jobb och växande företag i hela landet, säger Maud Olofsson.

– Att kulturföretagandets villkor och utvecklingsmöjligheter får ett särskilt forum ser jag som ett utmärkt exempel på den moderna kulturpolitik som kännetecknas av samarbeten och ömsesidig förståelse mellan olika delar av samhällslivet, säger Lena Adelsson Liljeroth.

Sven-Olof Bodenfors har utsetts till ordförande i rådet, övriga ledamöter är Anna Carrfors Bråkenhielm, Passion for business, Davis Eriksson, North Kingdom, Skellefteå, Lotta Lekvall, Nätverkstan, Göteborg, Stina Lindholm, skulpturfabriken, Gotland, Dominic Power, docent, Uppsala universitet, Birgitta Svendén, Kungliga operan, Stockholm, Bea Szenfeld, modeskapare, Stockholm och Mattias Wikner, Persåsen.