Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias svaghet har blivit hans styrka

/
  • Mattias Andréasson har med hjälp av Cecilia Ehrling vunnit juryns hjärta i ”Let’s dance”.  Foto: Scanpix

Nervositeten har varit Mattias Andréassons värsta fiende. Men efter att ha plågat sig igenom ”Idol” och antagit utmaningen att dansa tango i tv har svagheten blivit en styrka.

Annons

”Suveränt!”.”Helt perfekt!”. En imponerad jury hyllade Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling efter deras jive i ”Let’s dance” förra veckan, och nu ska de försöka leva upp till framgångarna med en slowfox.

– Den här dansen är mycket svårare än de tidigare, men det får man vara beredd på. Vi gör vårt bästa, säger Mattias Andréasson efter torsdagens repetitioner.

Stegen sitter, liksom dansens inledning som påminner om EMD:s uppträdande i ”Melodifestivalen” förra året, där trion svängde sina käppar till ”Baby goodbye”. Mer erfarenhet av att dansa har inte Mattias Andréasson.

– Jag trodde inte att det skulle gå så här bra. Först tänkte jag ”shit, jag kommer aldrig att fixa det här. Hur ska jag någonsin kunna lära mig att dansa tango?”, säger han och fortsätter:

– Men jag ångrar inte en sekund att jag tackade ja. Dels för att det faktiskt går att lära sig, och dels för att jag har kämpat mot nervositet i hela mitt liv.

På ”Let’s dance” deltagarblogg berättar Mattias Andréasson om sin blyghet, och att han som barn inte vågade räcka upp handen i klassrummet. Sedan dess har nervositeten förföljt honom. En kompis lyckades övertala honom att ställa upp i ”Idol” 2007, något han funderat på länge men inte vågat. Att stå där på scenen och sjunga för tv-tittarna var inte enkelt.

– Jag kunde inte sova, åt ingenting och var helt trasig. Det var så fruktansvärt jobbigt, men samtidigt en grej jag ville göra, säger han och berättar om våndan att komma vidare i tävlingen.

Men med mer erfarenhet och flera uppträdanden med EMD började nervositeten att släppa. Den ultimata utmaningen blev ”Let’s dance” – från noll erfarenhet till att dansa på bästa sändningstid. Nu använder han känslorna till att bli taggad i stället.

Mer läsning

Annons