Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Djuse blir travproffs

Östersundsbördige travlärlingen Mattias Djuse vill bli proffs. Han ska gå proffstränarkursen på Wången i november.

Det är Aftonbladet som berättar nyheten om att Djuse byter lärlingsjobbet mot att själv bli flygfärdig tränare inom en mycket tuff bransch.

Mattias Djuse är sedan länge en mycket duktig löpkusk. Hans statistik är uppseendeväckande bra. Bara under 2013 vann han sex V75-segrar, tog hem SM för lärlingar och utsågs till Årets Komet.

Det var för bra precis ett år sedan som han vann sin kanske mest uppmärksammade triumf genom att ta hem SM för lärlingar med Baretta Boko.

Sen har det rullat på stadigt för östersundskillen, vars karriär dock hade kunnat få ett abrupt slut redan hösten 2010. Då var han nämligen inblandad i en otäck olycka ute på dåvarande arbetsgivaren Timo Nurmos träningskamp. Mitt under pågående träningskörning med hästar kom nämligen en mötande bil in på träningsbanan och i full fart krockade Djuses ekipage med fordonet.

Den gången fick Mattias åka helikopter för sjukhusvård, men han klarade sig mirakulöst från allvarligare skador. Nu fyra år senare är han alltså mogen att ta ett stort kliv i sin travkarriär och det är bara att önska honom lycka till.