Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matmakare från länet visar upp sig i Japan

Nio svenska mathantverkare, däribland en Årebagare, en tillverkare av björksavsvin från Östersund och en ostmakare från Oviken, reser till Japan i april för att visa upp sina produkter på en matmässa.

Annons

De ingår i exportnätverket Fabulous flavours of Sweden och resan görs i samarbete med Exportrådet och med stöd av jordbruksverket. För företagen är det en chans att nå ut och synas utanför landets gränser. Och få ställer så höga krav på livsmedel som Japan, menar nätverkets projektledare Hans Naess och mässan, som hålls den 21 april på svenska ambassaden i Tokyo, är det mest ambitiösa försöket hittills att få japaner intresserade av svenska smaker.

Hela tre av de nio matmakarna kommer alltså från länet: Åre bageri, Ovikens Ost och Sav i Östersund. Förutom deras bröd, ost och vin kommer japanerna också att få smaka på choklad, sylt, havtorns- och mejeriprodukter från svenska företagare.