Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matilda vidare i "Idol"

Kampen hårdnar i "Idol". På onsdagen började tv-programmets slutaudition och tittarna fick se Matilda Melin, från Östersund, gå vidare.

Det första momentet gick ut på att sjunga a capella för juryn. Matilda Melin sjöng Rihannas låt "Stay".

– Det känns jättekul! Jag trodde att jag skulle få åka hem och blev helt chockad när de sade att de som fick ta ett steg framåt på scenen hade gått vidare. Konkurrensen är stenhård, det är så många som är duktiga, säger hon.

Av de 119 deltagare som fick guldbiljetter är det nu 56 tävlande kvar, men de ska bli 20. Efter sista slutaudition, som äger rum 11 september nästa vecka, står det klart vilka som tagit sig vidare till den direktsända kvalveckan då tittarna får chansen att påverka utgången av tävlingen. I kvalveckans sista och femte program – kvalfinalen – avgörs vilka elva tävlande som ska gå vidare till veckofinalerna, som sänds på fredagar och mynnar ut i en stor final.

För Matilda och de andra som klarade sig helskinnade ur gårdagens omgång var det bara att direkt börja fokusera på nästa moment: att framträda i grupp.

– Min grupp försökte göra något annorlunda genom att öva in danssteg och tänka mer show, avslöjar Matilda.

Vad juryn tycker om deras show får vi veta på måndag 9 september. Laila Bagge Wahlgren, Anders Bagge och Alexander Bard verkar inte direkt ha överseende med spända nerver och prestationsångest.

– Kommer de in och harklar sig eller börjar prata med oss är de inte tillräckligt förberedda. De tappar med en gång och det är oftast där de ryker också. Ribban måste höjas nu och den måste höjas ordentligt, sade Alexander Bard i gårdagens program.