Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maths O Sundqvists barn kompenseras

Den slutliga uppgörelsen med Maths O Sundqvist och Carnegie är klar. Sundqvists tre barn får 25 procent av vinsterna vid avveckling av Skrindan, skriver Dagens industri.

Annons

Nu ska finansmannen Mats O Sundqvists barn kompenseras för att deras personliga förmögenheter gick upp i rök när pappas bolagsimperium kraschade 2008.

Enligt källor till Dagens Industri har Riksgälden godkänt Carnegies och Valots uppgörelse med Maths O Sundqvists barn. Barnen kommer nu att få del av vinsterna vid avveckling av bolaget Skrindan på "flera hundra miljoner" kronor, skriver Dagens Industri.

Bakgrunden till tvisten är att Sundqvists borgenär Carnegie tagit barnens tillgångar som säkerhet för pappans skulder. Barnens förmögenheter på nära en kvarts miljard kronor förvandlades på tre månader till skulder till Carnegie på 614 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

Den som har drivit ärendet på Sundqvists sida ska ha varit Maths O Sundqvist vän Peter Thelin. Thelin är delägare i Brummer & Partners och har tagit plats i Valots styrelse för att skydda barnen.

Peter Thelin uppger via mejl till LT att han inte vill göra några kommentarer kring uppgörelsen.

”Jag har känt Maths i 25 år och som gammal vän bistått honom i diskussionerna med Valot. Jag har också lovat avtalsparterna att inte diskutera uppgörelsen”, skriver han.