Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mathantverket i Vaajma i fokus

Lokalt mathantverk i Vaajma uppmärksammas torsdag till söndag den här veckan när det bjuds in till särskilda matdagar i området.

Annons

Vaajma är namnet på Interregprojekt som innefattar Hotagen, Frostviken samt de norska kommunerna Lierne och Röyrvik.

– Vi vill lyfta det fantastiska mathantverket vi har i området, säger Ulla Jonsson i delprojektet Ekonomisk tillväxt.

Under matdagarna Kortreist mat i Vaajma har de lokala mathantverkarna i området laddat upp med bland annat renburgare, konjaksmarinerad getytterfilé och älgkorv.

Dessutom sker en matresa som kallas Vaajmas stora knytkalas. Det är en resa som startar i Östersund på fredag där deltagarna ska "äta sig" igenom Vaajma.

Det blir stopp hos flera mathantverkare, deltagarna köper med sig råvaror och på kvällen lagar gruppen en middag tillsammans.

Resan är ett koncept som Vaajma tagit fram tillsammans med Manne Mosten, Kulitur matresor, och tio företagare i området. Det är början på ett samarbete med att paketera produkter med upplevelser tillsammans med Visit Tröndelag.

– Slår den här resan väl ut är tanken att den ska återkomma nästa år, säger Ulrika Johansson,projektmedarbetare.