Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maten i (C)entrum

Annons

Att äta god och näringsriktig mat är viktigt för både vårt välbefinnande och för vår hälsa. Trots det är det alldeles för ofta bara priset som styr vid upphandlingar av mat till offentlig sektor. Det är inte ok! Centerpartiet vill att Sverige ska vara ett land där vi producerar och kan erbjuda näringsriktig och hållbar mat av god kvalitet. Och det ska naturligtvis även gälla för våra barn och gamla inom barn- och äldreomsorg. Man ska kunna lita på att den mat som ens gamla mamma eller pappa får inom exempelvis äldrevården eller den mat som ens barn får i skolan, den ska vara sund och säker. Därför är det viktigt att upphandlingarna görs med fokus på bra djurskydd och minskad antibiotikaanvändning.

Centerpartiet vill uppmuntra kommuner och landsting att jobba mer med sund, säker och näringsrik mat. Därför föreslår vi nu ett nationellt matlyft för skolor, förskolor och äldreboenden. Med en satsning på 100 miljoner förbättrar vi matkvaliteten till våra barn och äldre inom skola och äldreomsorgen. En röst på Centerpartiet är en röst på säker mat odlad nära dig.

Eva-Lena Blom (C), Mårdsund, Åre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel