Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchhjältens övergång oviss in i det sista

Det skiljde bara minuter från att Eder Lopez skulle behöva resa hem till Mexiko. Men då löste sig övergången tillslut och mindre än ett dygn senare låg han bakom ÖFK:s seger i norrderbyt.

– Det blev ju kanske lite bättre än man hade trott, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Den 20-årige mexikanen Eder Lopez har tränat med ÖFK sedan i somras, men han var inte varit tillgänglig för spel i Superettan. Trots att han kom som kontraktslös så har förhandlingar med Lopez förra klubb Pachuca i Mexiko dragit ut på tiden och i slutändan var det inte mycket som skiljde mellan att bli spelklar för ÖFK – eller tvingas resa hem igen.

– Vi har under några veckor haft samtal med hans agent och tidigare klubb, då det har funnits några olika uppfattningar om vissa saker och det har inte kunnat lösa sig, berättar Daniel Kindberg.

– I fredags eftermiddag hade jag ett längre och fruktbart samtal med ordföranden i hans tidigare klubb, och knutarna löste då upp sig och han kunde bli spelklar.

• Vad är det som har krånglat?

– Han var som sagt en fri spelare, men det har varit lite lösa trådar som inte hade lösts upp med hans förra klubb. Det har bland annat handlat om utbildningsersättning.

– Vi har inga slantar för att betala sådana höga utbildningssummor, men det löste sig tillslut. Det kan vara såhär ibland. Han (ordföranden) tänkte väl mycket på Eders bästa, han har ju varit med oss här ett bra tag nu, säger Daniel Kindberg, som berättar att klockan kvart över fyra på fredagseftermiddagen var det sagt att övergångspapprena skulle vara inskickade. Blott en halvtimme innan skickade ÖFK iväg dem och Eder Lopez blev därmed spelklar. Hade det inte löst sig hade den talangfulle mittfältaren rest hem till Mexiko.

Istället fanns han överraskande med i Graham Potters startelva mot GIF Sundsvall där han i debuten blev målskytt när ÖFK lyckades vinna derbyt mot topplaget.

– Vi vet ju att Eder är en väldigt duktig spelare, så det var i sak inget konstigt. Det blev ju kanske lite bättre än man hade trott. Vi har ju sett han i U21- och internmatcher, men det är en bit ifrån riktiga tävlingsmatcher. Sen ska man komma ihåg att han är född 93, så det är en ung kille, säger Daniel Kindberg.