Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchefen som tar över radion

De senaste åren har han basat över skolmaten i Östersunds kommun. Efter årsskiftet tar han över rodret på Radio Jämtland.

Ricky Karsröm, 53, blir ny kanalchef på Radio Jämtland från den 1 februari nästa år.

– Jag hörde att tjänsten var ledig och sökte. Det här kommer att bli både spännande och en utmaning, säger han.

Karström har under de senaste åren varit enhetschef på måltidsservice på östersunds kommun. Han har således varit högst ansvarig tjänsteman för skolungdomarnas luncher och äldreboendenas mathållning.

Blir det mycket matprogram på radion när du börjar?

– Nej. De finns redan ett antal bra matprogram så jag tror inte att vi ska utöka á la cartelistan.

Det var på östersundsposten som han började sin journalistiska bana för ganska precis 30 år sedan.

– Jag var sportreporter en sommar och frös på Tigervallen på Häggenås hemmamatcher. Det är en merit som heter duga, säger han.

Efter det blev det reporterjobb på Västerbottenskuriren och senaste jobbet i mediasvängen var som nattredaktör på Sundsvalls Tidning. En gång i världen hette för övrigt Telia Televerket. Där hade Ricky Karström uppdraget som informationschef.

Karström påpekar att hans viktigaste jobb på radion är att ge radiojournalisterna förutsättningar att göra bra radio med lokala nyheter.

– En radiostation är inte längre bara FM-bandet längre. Det kan komma på andra vägar också på andra plattformar.