Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mat&Bak: Laxsoppa med spenat

En len laxsoppa med underbar smak av spenat, dill och gräslök. Soppan passar utmärkt att servera både som lunch och middag men även som en god förrätt vid festliga tillfällen.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

400 g laxfilé

200 g potatis

5 dl fiskbuljong

1 dl hackad färsk dill

1 dl hackad färsk gräslök

3 dl vispgrädde

70 g babyspenat

Så här gör du:

Skär laxen i tärningar. Skala och skiva potatisen. Koka upp buljongen och lägg i potatisen. Koka under lock cirka 10 minuter. Tillsätt lax och övriga ingredienser. Låt koka 2-3 minuter. Smaka eventuellt av med salt. receptet kommer från Arla.