Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mat & Bak: Indisk kaningryta

Intresset för kaninkött på matbordet ökar även i Sverige.

4 personer

Det här behöver du:

Tid 1 timme–1 timme och 15 minuter)

1 urtagen och flådd kanin (1-1,5 kg)

2 matskedar smör eller margarin

1 tesked salt

0,5 tesked kajennpeppar

2 gula lökar

1 paprika

3–4 vitlöksklyftor

2 teskedar curry

3–4 deciliter hönsbuljong

2 syrliga äpplen

1 deciliter russin

Så här gör du:

Stycka kaninen i mindre bitar. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna och bryn köttet runt om på inte för stark värme. Lägg över bitarna i en stekgryta. Strö över salt och kajennpeppar. Skala lökarna och skär dem i skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Stek löken och paprikan i stekpannan och tillsätt skalad, skivad vitlök. Strö över curryn och stek 2 minuter till. Lägg över blandningen i grytan. Späd med buljong och låt koka långsamt under lock cirka 30 minuter. Skala och kärna ur äpplen och skär dem i klyftor. Lägg äpplen och russin i grytan. Koka ytterligare 20–30 minuter eller tills köttet känns mört. Smaka av. Servera med kokt ris, skivade tomater och yoghurt. Källa: Vår kokbok (Norstedts).