Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mat & Bak: Indisk kaningryta

Intresset för kaninkött på matbordet ökar även i Sverige.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

Tid 1 timme–1 timme och 15 minuter)

1 urtagen och flådd kanin (1-1,5 kg)

2 matskedar smör eller margarin

1 tesked salt

0,5 tesked kajennpeppar

2 gula lökar

1 paprika

3–4 vitlöksklyftor

2 teskedar curry

3–4 deciliter hönsbuljong

2 syrliga äpplen

1 deciliter russin

Så här gör du:

Stycka kaninen i mindre bitar. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna och bryn köttet runt om på inte för stark värme. Lägg över bitarna i en stekgryta. Strö över salt och kajennpeppar. Skala lökarna och skär dem i skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Stek löken och paprikan i stekpannan och tillsätt skalad, skivad vitlök. Strö över curryn och stek 2 minuter till. Lägg över blandningen i grytan. Späd med buljong och låt koka långsamt under lock cirka 30 minuter. Skala och kärna ur äpplen och skär dem i klyftor. Lägg äpplen och russin i grytan. Koka ytterligare 20–30 minuter eller tills köttet känns mört. Smaka av. Servera med kokt ris, skivade tomater och yoghurt. Källa: Vår kokbok (Norstedts).