Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästerlig vändning av EM-favoriterna

Annons


De regerande EM-mästarinnorna, lag Anette Norberg, visade mästarklass i curling-EM i Örnsköldsvik när underläge 5–8 vändes till seger med 9–8 efter spel i skiljeomgång mot Skottland.

-Vi satte oss i en besvärlig situation. Då känns det extra skönt att vi lyckades vända underläget till seger. Det är ju inte första gången det här laget visar den styrkan, sade skippern Anette Norberg.

De regerande EM-mästarinnorna åkte på en rejäl kalldusch i åttonde omgången i den tredje matchen i EM i curling i Örnsköldsvik. Ett offensivt spelade Skottland vann omgången med 4–0 och tog en till synes ointaglig ledning med 8–5.

Det var då kvartetten Anna Svärd, Cathrine Lindahl, Eva Lund och Anette Norberg visade mästartakter.

Två poängs försprång plockades hem i nionde omgången och sedan lyckades lag Norberg stjäla en poäng i tionde omgången och utjämna till 8–8.

-Visst kände vi av lite press i slutet av matchen. Inte minst i skiljeomgången. Men det är ju när det är så här tufft och jämnt som curling är som roligast, sade Norberg sedan hon lotsat fram sitt lag till den tredje raka segern i EM-spelet.

Extra skönt satt segern just mot Skottland.

-Det är ett mycket bra lag – säkert ett av de starkaste kandidaterna till en finalplats.

Anette Norberg siktar på att vinna sitt åttonde EM-guld på lördag. Hittills har de svenska curlingdamerna besegrat två av sina tuffaste konkurrenter – Danmark och Skottland.

De svenska herrarna, som inledde lördagens spel med två förluster, fick en efterlängtad seger på söndagen då Danmark besegrades med 8–6.

Danmark var på väg att punktera matchen i sjunde omgången då man lyckades stjäla tre poäng och gå fram till ledning med 6–3. Men Sverige avslutade matchen på ett mycket starkt sätt och lyckades plocka hem fem raka poäng och vinna matchen med 8–6.

Segern var viktig för det svenska laget (David Kallin, Emil Marklund, Henrik Edlund och skippern Mathias Mabergs) som jagar en placering bland de sju bästa för att säkra en svensk VM-plats.

Mer läsning

Annons