Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästerlig avslutning av Grelsson

Joakim Grelsson, Fältjägarna, körde hem USM-guldet i enduro i helgen på ett mästerligt sätt – 17-åringen vann även sista deltävlingen i Enköping.

– Det var lite nervigt där innan start, säger Joakim Grelsson, trots att hade ett rejält grepp om guldet redan då:

– Jag kunde bli sämst åtta och ta guldet, och började fundera om jag skulle "sejfa" lite. Men ledde efter första sträckan och tänkte att det bara var att köra på, säger Joakim Grelsson.

Största oron under finaltävlingen blev mer att det skulle bli något problem med motorcykeln.

– Det hade regnat mycket och var väldigt blött, så man var rädd att dränka cykeln på några ställen. Men det gick bra. Och jag är ju van att åka när det är blött, spårigt och halt också, säger Joakim Grelsson.

Han vann finaltävlingen med 38 sekunders marginal till tvåan och guldet i USM3 (äldsta ungdomsklassen) tog han med 16 poäng före tvåan efter tre delsegrar av fem. Östersundskillen som har en fin medaljsvit i ungdoms-SM, silver i yngsta klassen USM1 både 2011 och 2012, guld i USM2 2013 och nu guld i USM3, har ålder för att fortsätta i USM även nästa år.

– Men det blir det nog inte. Satsningen blir nog i stället på JSM, där man får köra upp till 23 år, säger Joakim Grelsson, som utmanade toppen i JSM1, den motorsvagare av de två JSM-klasserna, redan i år.

Fältjägarnaföraren körde riktigt bra i finaltävlingen, blev fyra där och klättrade upp som fyra totalt. Medaljchansen fanns, men då hade Joakim Grelsson varit tvungen att slå dåvarande fyran Pontus Skog, Karlskoga, som nu gjorde årets bästa tävling och vann överlägset.

– Jag blev trea i 125 kubikscupen och fick lite prispengar, säger Joakim Grelsson, som nu ställer in siktet på sista tävlingen för säsongen, finalen i Mittendurocupen i Hudiksvall 10–11 oktober.