Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massiv uppslutning vid Hej främlings volontärträff

Det var ett enormt intresse för Hej främlings volontärträff på onsdagskvällen i Östersund. 150 personer hade visat sin intresse i förväg – men 300 personer dök upp.

– Jag blev otroligt rörd av det stora intresset för att bryta främlingsskap och utanförskap. Hej Främling! ska stötta fler människor att bli mer livskraftiga och det gäller inte bara flyktingar. Jag sa i mitt tal att jag har vuxit som människa i mitt arbete med Hej Främling! och det vet jag att andra också gjort, säger verksamhetschef Emma Arnesson i ett pressmeddelande.

Träffen hölls i Storsjöteaterns foajé och det blev snart väldigt fullt i lokalen av nyfikna människor.

– Hela tanken med Hej Främling! är att det ska vara en låg tröskel in. Det är nog många som känner en osäkerhet inför att träffa flyktingar. Då ska vi göra det enkelt och roligt att ta steget. Nu vet vi att den som engagerar sig får så mycket tillbaka. Det har alla våra initiativtagare fått och jag tror det är det som lockade många till volontärträffen, säger Emma Arnesson.

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android