Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massage viktig del i guldjakten

Niklas Edin försvann snabbt hem till OS-byn.

Där väntade middag och massage.

Inget får lämnas åt slumpen i jakten på guldet.

– Fortsätter vi så här kommer det att räcka ganska långt, säger Edin.

OS kunde inte ha börjat bättre för curlingherrarna. Först 7–5 mot regerande Europamästarna Schweiz på morgonen och sedan kördes Storbritannien över på kvällen.

Vid 8–4 inför tionde och sista omgången gav britterna upp – och då är ändå David Murdoch och hans polare här i Sotji med det uttalade målet att spela om medaljerna.

– Det känns otroligt bra att det inte var något snack i någon av matcherna, säger Sveriges skipper.

Här snackar vi om ett styrkebesked, eller hur?

– Det var det. De här två första matcherna var perfekta för oss. "Textbook curling" som någon sade. Det kändes verkligen som det. Vi varken kan eller behöver spela bättre än så här, säger Edin.

– Nu gäller det att inte slappna av utan hålla fokus uppe och försöka prestera på den här nivån framöver. Möter vi lag som kan slå oss, må det vara hänt, men fortsätter vi så här kommer det att räcka ganska långt.

Svårt att ha fokus hela tiden?

– Vi har alla laddat för det här så länge att jag inte tror att det är någon risk att vi hamnar i någon vila eller slappnar av. Vi kommer att "tagga" till varje match.

– Vi ska känna att vi har gjort allt vi har kunnat ute på banan, säger Edin.

På tisdag väntar Kanada – guldfavoriten. En match som kan få stor betydelse, framför allt för Brad Jacobs hårt favorittippade lag. Kanada förlorade mot Schweiz (4–5) på kvällen och har nu pressen på sig.

– Det säger en hel del om vilken match vi gjorde i morse. Schweiz har varit det klart bästa laget i Europa den här säsongen. Det gör den segern ännu lite vassare.

Ni har satt er i respekt direkt?

– Visst har Kanada ett par nivåer till och de ser förmodligen sin förlust som slarvig. För oss känns det skönt att leverera på en nivå som vi inte har varit uppe på sedan vi vann VM för ett år sedan. Kanada känner nog att de måste vinna, pressen är på dem nu.

Nu gäller det för Edin, Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg och Viktor Kjäll att fylla på depåerna och sköta om kropparna. Massage väntade i OS-byn.

– Jag har lite skadebakgrund och de andra också. Att man stelnar till mellan skuldrorna är ganska vanligt. Det har blivit viktigare med massage eftersom sporten blivit så fysiskt tuff.