Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mary Dahlgren

Mary Dahlgren, född Edlund, har avlidit tio dagar före sin 88-årsdag.

Annons

Hon föddes på ”Kiln” i Gevåg den 18 januari 1921 som enda barn till Hulda Rahm. Mary flyttade till ”Oppgårn” i Krokvåg och gifte sig med Erik Dahlgren och med sig till boet hade hon två ”bonusbarn” nämligen mig och min syster Klara. Familjen utökades med en efterlängtad och älskad son och lillebror Karl-Erik. Vi fick en fri, skapande och naturnära uppväxt på en gård med alla djur som på den tiden brukade finnas på en mindre lantgård.

Mamma följde de flesta idrotter med stort intresse och gillade verkligen när det hettade till ordentligt i hockeymatcherna på tv.

Att fiske var hennes passion har nog inte undgått någon som känner henne, fanns det en bäckforell i Gerilån så nog fastnade den på hennes krok när hon tog sin runda från ”Gammelsågdammen till Stampen”, en storfiskare av kaliber, sommar som vinter. Bärplockning när den tiden kom var också något som hon gärna ägnade sig åt och som naturligt ingår i hushållningen och sysslorna på en lantgård.

Det finns nog många vänner som kan dra sig till minnes när hon kom med sin Volvo och plockade upp dem för att styra kosan till en hägrande bingokväll.

Hon vävde, arbetade i näver, broderade, virkade och stickade.

År 2000 drabbades hon av sin andra stroke som gjorde att hon blev rullstolsburen, flyttade då till egen lägenhet alldeles i närheten av äldreboendet Strandliden. När hennes hälsa ytterligare försämrades för drygt ett år sedan flyttade hon till Strandliden och fick där en god omvårdnad.

Hade kvar sin humor och sin vokabulär in i det sista, var aldrig svaret skyldig.

Annons