Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marvel Ultimate Alliance 2

/
  • ”Marvel Ultimate Alliance” en rolig idé, men faller på genomförandet och spelets usla AI.FIFA 10 tar digital fotboll till ännu en ny, högre, nivå.

(Activision)

Ålder: 12+

Format: Multi

Genre: Action

Annons

Betyg: 2 Marvels samlade superhjältar är tillbaka och den här gången går de till samlad attack mot Dr Dooms högkvarter i Latveria. Efterspelet efter den inledande attacken får myndigheterna att kräva registrering av superhjältar, vilket splittrar superhjältevärlden mellan dem som är för och emot förslaget. Vän blir fiende och hjälte ställs mot hjälte.

Även om storyn, som bygger på miniserien ”Civil War”, är intressant för Marvelfantaster så är själva spelet samma röriga historia som sist. Du styr ett gäng superhjältar, som du fritt kan växla mellan, och hamrar på knappar för allt vad tygen håller.

Inspirationen kommer så klart från actionrollspel som ”Baldurs Gate: Dark Alliance”, men här blir striderna återigen lika förvirrande som i det första spelet.

”Marvel Ultimate Alliance” är i sig en rolig idé, men faller på genomförandet och spelets usla AI. Om det blir fler spel i serien skulle jag vilja föreslå att utvecklarna tar spelet tillbaka till ritbordet för en rejäl omgörning.

Mer läsning

Annons