Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martina från Åretävlar i Singing Bee

/

I kväll blir en riktig festkväll för Martina Eriksson, 23, i Åre. Då sänds det avsnitt av tv-programmet Singing Bee där hon är med och tävlar om en finalplats. Programmet ska hon se tillsammans med jobbarkompisarna, som kvällen till ära har hyrt en storbildsteve och bokat hela Country Club i Åre.

Annons

– Egentligen skulle det bli en överraskning, men till slut var de tvungna att berätta det för mig eftersom jag höll på att göra egna planer, säger 23-åriga Martina, som till vardags är frisör och jobbar på hårsalongen Åresaxen i Åre.

Martina har en speciell talang. När hon lyssnar på musik fastnar låttexterna direkt, svenska som engelska. Det räcker att höra låtarna en gång, sedan sitter texten där, stenhårt.

Den talangen har hon haft sedan barnsben och det var den som fick en kompis att anmäla henne till tv-programmet, där deltagarna tävlar om vem som kan texterna bäst. En låt spelas, sedan tystnar sången och de tävlande ska då sjunga vidare själva med rätt text.

När Martina först blev uppringd av TV3 och ombedd att komma ner till Stockholm för casting blev hon så chockad och paff att hon sade nej.

Men kollegorna på Åresaxen fick henne att tänka om.

– De övertalade mig att åka ner och se hur castingen går till, berättar Martina.

Det är inget hon ångrar i dag. Det var verkligen en kul upplevelse. Och så blev hon ju uttagen.

Hon har en känsla av att det inte bara var texttalangen som avgjorde,utstrålning och avspändhet framför kameran spelade in minst lika mycket. De var ute efter bra tv helt enkelt.

De ville också ha en viss spridning, folk i olika åldrar, av olika kön, och från olika delar av landet. Martina kommer ursprungligen från Östhammar utanför Uppsala.

– Men i programmet sade jag Åre, det lät mer exotiskt.

Det är inte heller fel, hon har bott fast i Åre i snart fyra år och trivs utmärkt. Och jobbarkompisarna på Åresaxen är helt fantastiska, som en andra familj, säger hon.Hennes första familj fanns med i publiken i Stockholm när programmet spelades in. Hur det gick får Martina naturligtvis inte säga. Men låt oss hoppas att det inte blev en massa gamla svenska låtar, typ Tore Skogman.

För det är Martina inte så bra på, säger hon.

Hur det gick får vi alltså veta ikväll när vi knäpper på tv:n. Alla som vill är också inbjudna att följa tävlingen tillsammans med Martina och övriga Åresaxen på Country Club i Åre.

Mer läsning

Annons