Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin Bergström

/

Min älskade make, vår kära pappa, farfar, morfar, svärfar och bror har lämnat oss.

Annons

Han föddes en dag i september som nummer tre av sju syskon.

Han fick som så många andra barn på den tiden tidigt börja att hjälpa till på gården. I skogen fick han börja som och ung och hans sysselsättning blev snöskottning då basvägarna var igensnöade. Sen kom flottningen på våren.

Han var en tid hos sin svåger i Strömsund som hade rörfirma. Sedan började han arbeta på olika kraftverk som formsättare. Hans sista arbetsplats blev Lövöns nya kraftverk.

Martin var en mycket ambitiös arbetare, allt skulle vara perfekt och fusk var bannlyst! Detta gjorde honom också till lagbas en tid. Martin fick också många arbetskamrater som brukade höra av sig, vilket han uppskattade mycket.

1953 gifte han sig med Märta Olofsson från Lit och makarna uppförde en egen fastighet 1955. Tre barn har vuxit upp i familjen och Martin satte alltid sin familj i främsta rummet.

Martin tyckte om sång och musik och han älskade hösten när han fick vara ute i skog och mark och plocka bär.

Trots sin höga ålder hade Martin mycket bra minne och kunde tala om årtal och om hur det hade varit i tider som flytt. De sista åren av sin levnad kom sjukdom och allt vad den förde med sig och den tog slutligen överhanden.

Martin somnade in lugnt och stilla med sina kära vid sin sida och vi önskar honom en välförtjänt vila.

Märta och barnen

Mer läsning

Annons